Köttfärsrisotto

Serverar: 3-4 portioner

En god risotto från ett gammalt tidningsurklipp.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk curry
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 1/2 dl långkornigt ris
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 l hönsbuljong (tärning)
  • 200 g fläskfärs
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 2 dl gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva lökarna, fräs dem mjuka i smör och curry. Tillsätt tärnad paprika och ris, rör om i grytan så att riskornen glaseras. Tillsätt pressad vitlök och slå på buljongen,. koka sakta under lock i 25 minuter.
    2. Bryn under tiden köttfärsen i smör i en stekpanna, smula inte sönder den för mycket. Salta och peppra och låt de väl avrunna champinjonerna fräsa med en stund.
    3. Blanda färs, champinjoner och ärter i riset. servera med ketchup och gärna också stekta ägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben