Het korvgryta med kikärter

Serverar: 2 portioner

en klick yoghurt mildrar den starka chilismaken

Ingredienser

  • 150 g chorizo
  • 70 g bacon
  • ½ gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • ½ burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ dl grönsaks- eller köttbuljong
  • ½ hackad röd spansk peppar
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk spiskummin
  • ¼ tsk malen svartpeppar
  • 2 ½ dl kokta bönor
  • Instruktioner

    Skär chorizon i skivor och strimla baconet. Skala och finhacka löken. Häll de krossade tomaterna i en kastrull, tillsätt tomatpuré och buljong och koka upp. Låt småputtra på svag värme. Lägg baconet i kall panna och hetta upp. Fräs baconet i sitt eget fett och låt rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan och hetta upp rapsoljan. Fräs först löken mjuk och guldgul och låt korven fräsa med en kort stund. Lägg bacon, lök och korv i grytan. Tillsätt chili, chilipulver, spiskummin och svartpeppar. Vänd till sist ner kikärterna och låt dem koka med en stund.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben