Heta kotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Serveras med fördel till potatis, men jag gillar det till ris också. Servera gärna en stor grönsallad till.

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk matfett
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk sweet chilisås
  • Skal av ½ citron
  • 1 msk riven ingefära
  • ½ röd chilipeppar
  • 1 msk maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna och bryn dem i matfett. Ta upp kotletterna. Koka upp grädde, vatten, fond, chilisåser, citronskal, ingefära och hackad chili.
    2. Lägg i kotletterna och småkoka i 10 minuter. Red av och koka i 3 minuter. Salta och peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sussieQ 28 oktober 2010

    Testade denna rätten idag när jag ville göra något nytt med kotletterna Underbart god Även dottern på 12 blev stormförtjust i den Rekomenderar den varmt passar mycket bra som en bjudrätt ska själv testa den m kycklingfileer

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben