Hilmas härliga gryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Går utmärkt att frysa och sen värma.

Ingredienser

  • 4 kycklingfilèer
  • 1 stor gul lök
  • 1 spansk peppar, röd
  • 1-2 msk matfett
  • 1-2 msk curry
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor ananas+juice
  • 1 banan
  • Servering
  • Kokt pasta eller ris
  • Instruktioner

    Tina djupfrysta kycklingfilèer. Skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finstrimla peparfrukten. Hetta sedan upp matfettet i en gryta och låt lök, pepparfrukt och curry fräsa ett par minuter. Tillsätt filèbitarna och fräs ytterligare några minuter. Låt ananasen rinna av och spara juicen. Häll crème fraiche och tomatpurè i grytan. Tillsätt basilika. Låt småkoka under lock 15-20 minuter. Smaka av med ananasspad, salt och peppar. Skala och skiva bananen. Skär ananasen i bitar. Lägg banan och ananas i grytan och låt allt bli genomvarmt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben