Himmelsk fromagetårta

Serverar: 10-12 portioner

Till min dotters dop fick jag för mig att jag skulle göra en fromage-tårta. Så jag drömde ihop det här... ett lager blåbär och ett lager hallon uppå en biskvi-botten. Dekorerade med lite söta sockerhjärtan som passade perfekt med tonen i tårtan. Jag använde också lite röd karamellfärg i hallonlagret för att förstärka den rosa effekten...

Ingredienser

  • För 1 botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • För ett lager fromage
  • 2 ägg
  • 1/2 dl finkornigt strösocker
  • 1 1/2-2 dl mosade hallon och blåbär…
  • 3 blad gelatin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/4 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Dela på äggen och vispa gulorna tillsammans med sockret vitt och poröst. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden ganska hårt. Lös gelatinet enligt de anvisningar som finns på paketet. Värm mjölken så att den blir het och blanda med den något avsvalnade gelatinblandningen. Rör mjölk och gelatin slätt. Vispa ner gelatinblandningen i ägguleblandningen. Ha i hallonen. Blanda till sist ner den vispade grädden och de hårt vispade vitorna. Ställ in fromagen i kylskåp för att stelna (minst en timme).
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och rör ner äggvitorna en och en. Häll smeten i en smord springform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
    3. Bred ut fromagen över botten i formen. Skall du göra flera lager måste det första lagret vila i kylen en stund innan nästa kan komma på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben