Himmelsk mockatårta

Serverar: 16 portioner

En godsak.

Ingredienser

  • 3½ dl rivna torra chokladkex eller kakor
  • 2 msk smät smör eller margarin
  • Matfett till formen
  • 1 msk vatten
  • 400 g keso
  • 400 g philadelphia
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • ½ dl starkt kaffe
  • Garnering
  • Hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader och smörj en form, 22 cm i diameter, med matfett. Blanda de rivna chokladkexen, smält matfett med vatten i en skål. Tryck ut degen i formens botten och baka i 15 minuter. Låt svalna på ett galler.
    2. Använd matberedare med knivblad och mixa keso och färskost tills blandningen är luftig. Tillsätt socker, kakao och mjöl och blanda ner äggen och sedan äggvitorna, en i taget. Blanda tills blandningen är mjuk och jämn. Rör ner kaffet och häll blandningen över tårtbotten.
    3. Baka i en timma. Stäng av ugnen och låt tårtan svalna med ugnsluckan lätt öppen. Skär med kiv runt tårtans kant och låt svalna helt. Ta tårtan ur formen och garnera med hallon och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben