Himmelsk tårta

Serverar: 12 portioner

En himmelsk tårta, lätt och luftig som ett moln på sommarhimlen. Det rätta "lyftet" för tårtan med hembakta sockerkaksbottnar och en egenhändigt gjord ananasfromage.

Ingredienser

  • Smör eller margarin till formen
  • Ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 liten burk ananas
  • Ananasfromage
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 4 blad gelatin
  • 1½ dl ananasspad
  • Saften av en citron
  • 2 dl tjock grädde
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 2 liter. Vispa ägg och socker pösigt, blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.
    2. Smält matfettet, låt det svalna och rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader, 35 minuter. Låt kakan svalna innan du tar den ur formen.
    3. Vispa äggulor och socker till fromagen poröst. Lägg gelatinbladen i lite vatten, krama ur dem och smält dem över svag värme. Ta kastrullen från värmen och tillsätt ananasspad och citronsaft. Häll allt i äggsmeten under omrörning.
    4. Vispa grädden och sedan äggvitorna till hårt skum. Rör först ner grädden i smeten och därefter äggvitorna.
    5. Skär sockerkakan i tre bottnar och rengör formen. Lägg den nedersta bottnen i formen och bred över 1/3 av fromagen. Täck med nästa botten, bred över fromage, lägg på den sista bottnen och avsluta med fromage. Ta tårtan ur formen och garnera med ananasbitar.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben