Himmelsk tårta

Serverar: 8-10 portioner

Perfekt tårta inför större bjudningar, öppet hus eftersom du kan baka i god tid och frysa tårtan.

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 2 äggulor
  • 1½ dl florsocker
  • 100 g mjukt smör
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk pulverkaffe
  • 2 tsk varmt vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk arrak hushållsarom
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 1 msk olja
  • Grön marsipan
  • Riven choklad eller chokladbönor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 g. Spänn ut ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant 24 cm. Riv mandelmassan grovt, tillsätt ägget och äggvitorna och rör ihop. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna.
    2. Fyllning: Blanda äggulor, florsocker, smör, kakao, pulverkaffe, vatten, vaniljsocker, arrak och salt i en skål och vispa ihop. Bred fyllningen jämt över kakan och lägg den i frysen 15 min för att stelna. (Hit går kakan alldeles utmärkt att förbereda. Förvara i frysen och garnera serveringsdagen)
    3. Garnering: Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Blanda med olja och bred över kakan. Sporra ut remsor av marsipanen och fäst runt kakan. Dekorera med riven choklad eller chokladbönor.
    4. Servera med lättvispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    SaraFreij 25 september 2008

    Supergod tårta!! Hade den på lilltjejens dop, blev succé!! Tusen tack för recept!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben