Hirams dillrullader

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Rullader tillhör en av mina favoriter. Här är ett favoritrecept

Ingredienser

  • 8 skivor magert griskött, t ex bog eller schnitzel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl chilisås eller tomatpure
  • 2 msk smör
  • 4 dl buljong ( vatten + 1 buljongtärning)
  • lite potaitsmjöl eller vetemjöl till redning
  • Tillbehör
  • råstekt potatis eller potatismos
  • Instruktioner

    Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg 1 tsk hackad dill och 1 tsk chilisås på varje skiva. rulla ihop och fäst med tandpetare eller okokt spaghetti. Bryn rulladerna runt om och späd medlite buljong och låt den koka in.Skaka grytan så att rulladerna inte fastnar i botten. Späd ytterligare ett par gånger och låt koka ihop mellan varje gång. Häll till sist över all buljong och låt puttra under lock ca 20 minuter eller tills köttet känns mört. Smaka av och red med mjöl. Såsen skall inte bli tjock eller stabbig. Den skall vara tunn, brun och blank. Servera med råstekt potatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben