Hirams drömskinka

Riktig festmat! Praktiskt att kunna förbereda rätten på förmiddagen och snabbt få den färdig till middagen.

Ingredienser

  • 1 burk konserverad skinka à 450 gr
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk chilisås (man får smaka sig fram)
  • 0,5 dl sherry
  • Instruktioner

    1. Smörj ett eldfast form. Skär burkskinkan i 0,5 cm tjocka skivor och täck formens botten. Häll på sherryn, plasta in formen och låt det dra ett par timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Häll bort det mesta av sherryn. Vispa grädden och tillsätt chilisåsen - smaka av. Bred grädden över skinkan och tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills ytan fått vacker färg. Gott med ris och en fräsch sallad till.
    2. Variant: Det går bra att använd kasseler i den här rätten om man föredrar det.
    3. Enkelt att göra dubbel eller tredubbel sats beroende på hur många den ska räcka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben