Slarviga bullar med honung
Märit Huldt, Hiram kallad, är och var en uppskattad matskribent. Det här är hennes recept på goda brödbullar med honung både i och på.
Ingredienser
5 dl vatten
2 tsk havssalt
2 tsk honung
50 g jäst
2 dl vetekross
Ca 1 msk olivolja
12-14 dl vete- eller lantvetemjöl
Instruktioner
- Värm vattnet till 37° och blanda det med havssalt, honung och smulad jäst. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt vetekross och olivolja. Rör om och tillsätt sedan mjölet. Knåda väl och jäs 35 - 40 minuter på skön, ljummen plats.
- Slå upp degen på mjölat bakbord, knåda några tag och platta ut den till 3 - 4 cm tjocklek. Ta med glas ut runda bullar och jäs dem ca 15 minuter på bakpappersklädd plåt. Grädda sedan ca 10 minuter i 250°.
- Klyv och ät bullarna varma med smör och honung.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vilket fantastiskt recept! Det går fort och smidigt, degen klappar man lätt ut med händerna och till och med barnen kan trycka ut bullar med hjälp av glas. Vi bakar detta minst en gång i veckan. Jag har i cirka 4 dl grahamsmjöl och resten kärnvetemjöl (m fullkorn). Mättande bullar!