Slarviga bullar med honung

Serverar: 20 portioner

Märit Huldt, Hiram kallad, är och var en uppskattad matskribent. Det här är hennes recept på goda brödbullar med honung både i och på.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 tsk havssalt
  • 2 tsk honung
  • 50 g jäst
  • 2 dl vetekross
  • Ca 1 msk olivolja
  • 12-14 dl vete- eller lantvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37° och blanda det med havssalt, honung och smulad jäst. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt vetekross och olivolja. Rör om och tillsätt sedan mjölet. Knåda väl och jäs 35 - 40 minuter på skön, ljummen plats.
    2. Slå upp degen på mjölat bakbord, knåda några tag och platta ut den till 3 - 4 cm tjocklek. Ta med glas ut runda bullar och jäs dem ca 15 minuter på bakpappersklädd plåt. Grädda sedan ca 10 minuter i 250°.
    3. Klyv och ät bullarna varma med smör och honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    IngridC 22 november 2008

    Vilket fantastiskt recept! Det går fort och smidigt, degen klappar man lätt ut med händerna och till och med barnen kan trycka ut bullar med hjälp av glas. Vi bakar detta minst en gång i veckan. Jag har i cirka 4 dl grahamsmjöl och resten kärnvetemjöl (m fullkorn). Mättande bullar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben