Hjärtegod laxpastasallad

Serverar: 4 portioner

En krämig, hälsosam och mycket välkomponerad laxpastasallad för lata sommardagar eller varför inte som vitaminkick en regning höstkväll.

Ingredienser

  • 500 g fusilli
  • 150 g färska sugar snap peas
  • 400 g laxfilé
  • 1 citron
  • 1 dl lätt crème fraîche
  • 100 g färsk rucola
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Dela sugar snap peas i mindre bitar.
    2. Koka pastan och tillsätt sugar snap peas när det återstår 3-4 minuter. Skölj av med kallt vatten och låt rinna av.
    3. Koka laxen i lättsaltat vatten 10-12 minuter och låt svalna.
    4. Rensa bort skin och skär i mindre bitar.
    5. Riv citronskal och pressa ur saften. Blanda crème fraîche och smaka av med salt.
    6. Skölj rucolan och låt rinna av. Blanda allt i en stor skål och servera gärna med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben