Hjärtegoda glaserade hjärtan

Dessa söta små petits fours är mycket lätta att baka och kan dekoreras på en mängd olika sätt. Satsen är lagom till en långpanna. De fina små bruna pappersformarna kan man hitta på Panduro.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 50 g smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 100g aprikospuré/ marmelad eller annan smak
  • Glasyr & garnering
  • 2 dl flor med choklad- eller jordgubbssmak
  • 1- 1 1/2 msk vatten
  • Valfritt strössel: hjärtan, silverkulor, hackad mandel osv
  • Instruktioner

    1. Smet: Låt smöret smälta och koka upp vattnet.
    2. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Häll över smör och vatten och rör samman. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
    3. Sätt ugnen på 175°.
    4. Häll smeten i en smörad och mjölad eller bakplåtspappersklädd långpanna 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Kakan skall kännas nästan torr när man provar med en sticka.
    5. Ta kakan ur formen och låt den svalna. Stansa ut hjärtan i önskad storlek (ju mindre ju finare) med hjälp av ett pepparkaksmått. Vänd måttet varannan gång så blir det mest ekonomisk och du får ut fler hjärtan.
    6. Fyllning: Lägg samman hjärtanen två och två med aprikospurè emellan.
    7. Glasyr: Rör samman florsocker med lite vatten i taget och rör kraftigt till en slät glasyr. Täck de små kakorna med glasyren och låt den gärna rinna ned lite på kanterna i vackra ”gardiner”. Dekorera med strössel, nötter, kulor eller vad du tycker är vackert.
    8. Tips! Dessa kan givetvis dekoreras som man själv vill, för att passa in året runt.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben