Hjortronpannacotta

Serverar: 3 portioner

God pannacotta, ej så söt samt gjord på mellangrädde, där rök en massa kalorier. När man använder mellangrädde får pannacottan stå lite längre i kylskåpet.

Ingredienser

  • 1 pkt mellangrädde, 2½ dl
  • 1 1/4 dl hjortronsylt
  • 2 gelatinblad
  • Dekoration
  • Riven nougat eller mörk choklad
  • Hjortronsylt
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädde och hjortronsylt. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt bladen i gräddblandningen, rör om ordentligt, sila och häll upp i glas.
    2. Ställ i kylskåp till dom stelnat, ca 6 timmar.
    3. Garnera med riven choklad och en liten klick hjortronsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben