Pannacotta med hjortron

Serverar: 4 portioner

Mexiko goes Norrut. En blandning av tequila och norrländska bär, vad blir det? En mexikansk hjortronpannacotta på Humlelirets vis, såklart!

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl mjölk, 3%
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk tequila
  • 1 msk mörk rom
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 dl hjortronsylt
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölk, grädde, socker, tequila, rom och vaniljpulver i en kastrull. Ta från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner. Fördela i 4 glas. Ställ in i kylen i minst 4 timmar.
    2. Toppa pannacottan med hjortronsylt och garnera med mynta.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben