Hjortronpannacotta med gräddfil

Serverar: 6 portioner

Krämig pannacotta med uppfriskande syra från gräddfil toppad med söt hjortrongelé.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl gräddfil
  • Hjortrongelé
  • 2 gelatinblad
  • ½ vaniljstång
  • 200 g hjortron
  • 2 msk pressad apelsin
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Hetta upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Rör tills sockret lösts upp.
    2. Ta upp gelatinbladen och rör dem i lite av vätskan tills gelatinet smälter. Blanda ner resten av vätskan. Låt svalna och tillsätt gräddfilen. Häll upp i portionsglas. Ställ kallt att stelna 2-3 timmar.
    3. Hjortrongelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med hjortron, apelsinsaft och socker.
    4. Värm tills sockret lösts upp. Passera hjortronen genom en sil. Det ska bli ca 2 dl puré. Värm purén. Ta upp gelatinbladen och smält dem i purén.
    5. Skeda purén varm över pannacottan. Kyl före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben