Hälsobröd med gräddfil

Serverar: 2 portioner

Känn doften av nybakat!!!

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl gräddfil
  • 25 g smör
  • 50 g jäst
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 1 l rågsikt
  • ½ dl vetekross
  • 1½ dl vetekli
  • 1 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten, mjölk, gräddfil och smör i en kastrull. Låt blandningen bli fingervarm, ca 37º. Lös jästen i blandningen. Tillsätt sirap och alla kryddorna.
    2. Arbeta ner mjölet, det grova först. Spara lite mjöl till utbakningen.
    3. Arbeta degen smidig och baka ut till två runda eller avlånga bröd. Låt jäsa ca 30 minuter.
    4. Grädda i 200º i ugn ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    beca 4 juni 2009

    Ett jättegott bröd och enkelt att baka behöver ju bara jäsa en gång. Blev ett favoritbröd i min familj

    Bappi 21 april 2015

    Gjorde om degen lite plus satte dit kvannefrö. Blev en hård skorpa men annars gott. 4 stjärnor/ kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben