Hälsobröd

Serverar: 2 portioner

Ett gott saftigt bröd som håller länge och som får igång magen....

Ingredienser

  • 5 dl dinkelmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågmjöl
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1/3 dl vetekli
  • 1/3 dl hela linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 liter lättfil
  • 2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör sedan ihop med sirap och filmjölk. (använd helst en elvisp.)
    2. Ställ in brödet i mitten, med över och undervärme . Efter ca en timma i ugnen flyttas brödet ner till den nedre delen av ugnen .
    3. 175 grader i 1 timme och 30 minuter

    Liknande recept

    1 h 10 min
    2

    Kommentarer (2)

    katcha 14 januari 2010

    Hej Popsan. Jag har bakat ditt hälsbröd, Det var lätt och baka och jätte gott. Det ska jag baka många gånger, Hälsningar Katcha

    Robjoo 5 oktober 2010

    Mycket gott och enkelt bröd att baka...har gjort brödet mååååånga ggr nu. helt klart en femma från oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben