Hälsobröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Ett gott och mättande bröd som bör ätas dagsfärskt. Jag brukar frysa in i lagom portioner som går åt på en dag. Största fördelen är att det är så enkelt, ingen jäsning, bara att röra ihop och grädda.

Ingredienser

  • 5 dl dinkelmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2,5 dl fyrkornskross
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 liter ekologisk filmjölk
  • 2 msk honung eller sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen och det söta. Smöra och bröa två 1,5 liters avlånga formar. Häll i smeten i formarna. Grädda i 60 min ev. längre, känn så bröden är ordentligt genombakta.
    2. Ät och njut! Passar bra med ost på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben