Ett gott och mättande bröd som bör ätas dagsfärskt. Jag brukar frysa in i lagom portioner som går åt på en dag.
Största fördelen är att det är så enkelt, ingen jäsning, bara att röra ihop och grädda.
Ingredienser
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
1 liter ekologisk filmjölk
2 msk honung eller sirap
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör ned filen och det söta.
Smöra och bröa två 1,5 liters avlånga formar.
Häll i smeten i formarna.
Grädda i 60 min ev. längre, känn så bröden är ordentligt genombakta.
- Ät och njut! Passar bra med ost på.
Liknande recept
Kommentarer (0)