Det har jag fått av en god vän till familjen.
Det har sedan några år varit favorit brödet hos oss.
Saftigt och gott.
Den kan även varieras med vad man nu känner för krossade valnötter, rostade solrosfrön, blötlagda linfrö mm
Ingredienser
1 l lättfil
2 dl mörk brödsirap
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2½ dl havre kross
1.75 dl vetekli
1.75 dl grovt rågmjöl
2 dl vetegroddar
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan sirapen och lättfilen.
- Blanda väl.
Det kommer se ut som tjock gröt,
- Häll smeten i 2 st olivolja smorda formar.
- Grädda i vanlig ugn.
70-80 minuter
- 200 grader
- OBS!
Värmefläkt torkar ut skorpan på brödet och skorpan blir tråkig.
De sista 20 minuterna kan man behöva täcka bröden med folie som man bara lägger över för att skydda bränd skorpa.
- Håller lätt en vecka, men de brukar gå åt snabbare än så.
Liknande recept
Kommentarer (8)
Jag kan inte se tiden, men jag har fyllt i det i formuläret. iaf. så är tiden 70 till 80 minuter
hur varmt?????????? kram kerstin
200 grader Jag har skrivit det i formuläret men det vill tydligen inte visas.
200 grader Jag har skrivit det i formuläret men det vill inte visas.
Otroligt gott! Jag hade i 2 dl hackade valnötter och minskade på vetemjölet, det blev saftigt och mycket tuggmotstånd.
kul att se att så många sparar mitt recpet
Bästa brödet jag har bakat på länge till och med dem boende på mitt jobb tycker det är det bästa.
Tack så mycket.....