Hälsobröd med röd quinoa

Serverar: 12 portioner

Tid: 55 minuter

Ett lättbakat nyttigt fullkornsbröd att avnjuta till frukost eller som mellanmål.

Ingredienser

  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl röd quinoa
  • 8 dl glutenfri fullkornsmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 175 grader, låt den värmas upp medan du blandar alla torra ingredienser i en bunke. Häll i filmjölk och sirap och rör ihop (helst med elvisp). Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna. Klicka ut degen i lagomt stora fyrkanter. Grädda i ca 35 minuter längst ner i ugnen. Låt sedan svalna på galler under bakhandduk.
    2. Vips så har du ett nyttigt bröd att mumsa på till frukost. Du kan även strö på sesamfrö på brödet innan du stoppar in det i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben