Högrevsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Hittade den för några år sedan i en matkalender 2004 men den är god iaf tycker jag

Ingredienser

  • 500 g benfri högrev
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 krm mellanmalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk timjan
  • 1 squash
  • 200 g färska champinjoner
  • 140 g bacon
  • Instruktioner

    Skär köttet i tärningar ca 2x2 cm stora . Skala och grovhacka löken. Skala morötter och palsternackor. Skär dem i slantar. Bryn köttet i omgångar i lite matfett. Lägg över det i en stekgryta. Bryn löken i matfett tills den är mjuk och glansig. Lägg över den i stekgrytan. Tillsätt morötter,palsternacka, tomatpuré,rödvin,salt, peppar och timjan. Låt allt puttra under lock ca 50-60 minuter. Skär squashen i tärningar. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Strimla baconet. Fräs svamp, bacon och squash i lite matfett en stund. Lägg ner fräset i stekgrytan och låt allt puttra i ytterligare ca 15 minuter. Smaka av. Bjud potatis eller ris till tapenade och oliver till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bonneville 6 mars 2013

    Den här grytan har jag gjort många gånger nu, och den är lika fantastiskt god varje gång !!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben