Serverar: 4 portioner
Tid: 2 timmar
En mycket smakrik och mustig gryta på högrev med grönpeppar och konjak.
Dela upp högreven i mindre bitar (grytbitar). Bryn dessa i 2-3 omgångar i oljan till ganska bra stekyta i en gjutjärnsgryta, mot slutet bryn även med hacka lök och vitlök och salta lite grann. Lägg köttet åt sidan och sänk värmen. Lägg i smöret och låt det smälta, lägg i paprikapulver, curryn, krossad grönpeppar och tomatpurén, låt smakerna utvecklas. Häll i sockret och låt det smälta. Häll på alla vätskor, buljongen, konjaken och några kvistar timjan, låt koka/reduceras i ca 15 min. Lägg sen tillbaka köttet och låt småputtra under lock i ca 1 tim eller till köttet börjar kännas mört. Under tiden köttet kokar, dela bacon i bitar och stek dessa knapert i en stekpanna. Stek sen steklöken hela och champinjonerna hela eller halva i fettet. Red ev såsen och smaka av med salt, häll sen i lök, champinjoner och bacon och låt småkoka utan lock i ca 5 min. Servera med kokt potatis eller mos, saltgurka och svartvinbärsgelé. Bon appetit
Hej Merens, Gjorde denna underbara gryta (2,6 kg högrev) i fredags 7/12/12, Serverade den till 14 personer varav 7 barn. Älskar att göra grytor, men denna är nog den gryta du/ "jag" fått mest beröm för. hade gjort så det skulle räcka till en måltid till för två personer, men icke, allt tog slut. Ingemar