Honey and oat muffin

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Eget recept på helt underbara muffins. De passar perfekt till frukost eller mellanmål.

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk varm mjölk
  • 3-4 msk honung
  • ½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop det smälta smöret med sockret och ägg, vispa med elvisp tills blandningen är vit och fluffig.
    2. Blanda ihop mjölet med bakpulvret och rör ner i ägg-blandningen.
    3. Rör ihop havregryn och honung tillsammans med varm mjölk. Jag använder varm mjölk så att honungen smälter lite och blir enklare att blanda med havren. Rör ner i mjölblandningen.
    4. Fyll muffinsformarna 3/4 med smeten. Grädda i 175º 15-25 minuter beroende på hur stora muffins du gör. Håll koll på färgen och provstick med en potatissticka. När de är underbart gyllenbruna och inte längre kletiga inuti, då är de klara.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben