Jag gillar inte sill men jag tänker prova denna inläggning att ha till grillat i sommar.
Ingredienser
4 paket sill i 1-2-3 lag, färdig att läggas i sås
3 msk honung
2 tsk curry
4 dl crème fraiche
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
1 st Granny Smith-äpple
Instruktioner
Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
Koka upp honung och curry i mikron eller på spisen, häll över i en skål.
Tillsätt crème fraiche, salta och peppra.
Fintärna äpplet (låt skalet vara kvar) och rör ner i såsen. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen.
Tips!
Smakerna i curryn blommar ut när man tillsätter något sött och värmer upp kryddan. Därför passar det alltid bra med en gnutta socker i curryrätter.
Just den här currydippen är grymt god!
Den funkar också superbra till fiskpinnar, stekt fisk eller till kycklingbiten.
Då utan sill i såsen förstås.