Honungs- och curry sill

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Jag gillar inte sill men jag tänker prova denna inläggning att ha till grillat i sommar.

Ingredienser

  • 4 paket sill i 1-2-3 lag, färdig att läggas i sås
  • 3 msk honung
  • 2 tsk curry
  • 4 dl crème fraiche
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1 st Granny Smith-äpple
  • Instruktioner

    1. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
    2. Koka upp honung och curry i mikron eller på spisen, häll över i en skål.
    3. Tillsätt crème fraiche, salta och peppra. Fintärna äpplet (låt skalet vara kvar) och rör ner i såsen. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen.
    4. Tips! Smakerna i curryn blommar ut när man tillsätter något sött och värmer upp kryddan. Därför passar det alltid bra med en gnutta socker i curryrätter. Just den här currydippen är grymt god! Den funkar också superbra till fiskpinnar, stekt fisk eller till kycklingbiten. Då utan sill i såsen förstås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben