Vill du bjuda på något riktigt gott? Gör då denna härligt smakrika kaka med knapriga valnötter, len nougat, söt honung och frisk apelsin. Succén är given!
Ingredienser
50 g valnötter
200 g nougat
½ dl honung
200 g smör
3 ägg
1½ dl strösocker
1 msk finrivet apelsinskal
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering
1 msk florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform, ca 1½ liter. Hacka valnötterna grovt. Lägg nougat, honung och smör i en kastrull. Smält ingredienserna på svag värme. Låt blandningen svalna.
- Vispa samman ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Rör försiktigt ner de hackade nötterna, apelsinskal. mjöl och bakpulver i äggvispet.
- Tillsätt nougatblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan 40-50 minuter. Låt kakan svalna något och pudra över lite florsocker innan den serveras.
- Med marshmallows: Om du vill variera kakan går det bra att byta ut det rivna apelsinskalet mot 100 g marshmallows. Använd gärna de som är lite mindre i storlek. Annars bör du klippa varje marshmallow i 4-6 bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)