Honungs- och nougatkaka

Serverar: 14 portioner

Vill du bjuda på något riktigt gott? Gör då denna härligt smakrika kaka med knapriga valnötter, len nougat, söt honung och frisk apelsin. Succén är given!

Ingredienser

  • 50 g valnötter
  • 200 g nougat
  • ½ dl honung
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform, ca 1½ liter. Hacka valnötterna grovt. Lägg nougat, honung och smör i en kastrull. Smält ingredienserna på svag värme. Låt blandningen svalna.
    2. Vispa samman ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Rör försiktigt ner de hackade nötterna, apelsinskal. mjöl och bakpulver i äggvispet.
    3. Tillsätt nougatblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan 40-50 minuter. Låt kakan svalna något och pudra över lite florsocker innan den serveras.
    4. Med marshmallows: Om du vill variera kakan går det bra att byta ut det rivna apelsinskalet mot 100 g marshmallows. Använd gärna de som är lite mindre i storlek. Annars bör du klippa varje marshmallow i 4-6 bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben