Honungs- och saffranslimpa

Serverar: 1 portioner

Lussekatt utan dåligt samvete. Rosta gärna och bred smör och bitter apelsinmarmelad på, lite lagrad ost och njutningen är total. Eller varför inte ett lager krämig färskost?

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 1 kuvert saffran
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ dl russin
  • 3 dl filmjölk
  • 1 dl honung
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    2. Tillsätt filmjölk, ägg och honung. Blanda ordentligt.
    3. Smörj och bröa en avlång form - 1 ½ l. Häll i smeten och släta till ytan.
    4. Grädda i ca 50 minuter. Låt svalna, inlindad i kökshandduk, på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maria_J 30 juni 2011

    Smakade gott men jag lyckades inte riktigt med den. Den blev lite klibbig inut i. Kanske att det skulle ha varit inne längre eller om jag gjorde något annat fel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben