Honungs- och banankaka

Serverar: 12 portioner

Den här goda kakan är gylld med nötter, bananer och apelsinskal och smakar väldigt bra till te. Youghurt, valnötter och söt honung ligger som ett molntäcke på toppen.

Ingredienser

  • 125 g rumstempererat smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 bananer
  • 1 dl flytande honung
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 5 dl hackade mandlar
  • 3 dl hackade valnötter
  • Topping
  • 2 dl tjock grekisk youghurt
  • 1 dl valnötter
  • ½ dl flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst.
    2. Rör ner äggen, ett i taget, och blanda väl. Rör snabbt ner mjöl, bakpulver och kanel.
    3. Mosa bananerna och rör sedan ner bananmos, honung, rivet apelsinskal, mandlar och valnötter. Det blir en kompakt smet, nästan lite degig.
    4. Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    5. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 1 timma. Låt den svalna i formen.
    6. Bred ut youghurt över kakan och garnera med valnötter. Avsluta med att ringla lite flytande honung över.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben