Den här goda kakan är gylld med nötter, bananer och apelsinskal och smakar väldigt bra till te. Youghurt, valnötter och söt honung ligger som ett molntäcke på toppen.
Ingredienser
125 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk kanel
2 bananer
1 dl flytande honung
Rivet skal av 1 apelsin
5 dl hackade mandlar
3 dl hackade valnötter
Topping
2 dl tjock grekisk youghurt
1 dl valnötter
½ dl flytande honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst.
- Rör ner äggen, ett i taget, och blanda väl. Rör snabbt ner mjöl, bakpulver och kanel.
- Mosa bananerna och rör sedan ner bananmos, honung, rivet apelsinskal, mandlar och valnötter. Det blir en kompakt smet, nästan lite degig.
- Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Häll smeten i formen och grädda kakan ca 1 timma. Låt den svalna i formen.
- Bred ut youghurt över kakan och garnera med valnötter. Avsluta med att ringla lite flytande honung över.
Liknande recept
Kommentarer (0)