Honungs- och saffransparfait med salmbärskompott

Serverar: 4 portioner

Jag måste erkänna att jag aldrig har ätit salmbär, men det går lika bra med björnbär, så det är bara att köra! Det här är ännu en efterrätt som nästan är för vacker för att ätas upp ... blir glad bara av att tänka på den gula färgen.

Ingredienser

  • Parfait
  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl flytande honung
  • ½ pkt saffran (0.25 g)
  • 1 tsk konjak
  • Bärkompott
  • 200 g salmbär eller 1 pkt björnbär, 200 g
  • 3 msk socker
  • Tillbehör
  • Vispad grädde
  • Färsk frukt
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Parfait: Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden fluffig. Värm honungen tillsammans med saffran till ca 70-80°. Låt svalna.
    2. Blanda honungen med äggsmeten, tillsätt konjak och vänd försiktigt ned grädden. Täck insidan av en form, ca 1½ l, med plastfolie. Häll i smeten och frys minst 3-4 timmar.
    3. Bärkompott: Koka de råa bären med socker till syltliknande konsistens ca 5 minuter.
    4. Servera parfaiten med bärkompotten, en klick grädde och färsk frukt och bär på tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben