Fryst saffransparfait - och mandeltårta

Serverar: 6-8 portioner

Himmelskt god tårta med saffransparfait på mandelbotten!

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 150 g sötmandel
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk kanel
  • 3 st äggvitor
  • Saffransparfait
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk hel mortlad kardemumma
  • Instruktioner

    1. Mandelbotten:
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en springform, 22 cm och kläm fast. Mal mandel och blanda med socker och kanel. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner. Bred ut smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån i cirka 25 minuter.
    3. Saffransparfait:
    4. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt kardemumma. Vispa samman vispgrädde och saffran och vänd ner i äggsmeten. Bred jämnt ut på den kalla mandelbottnen. Täck och ställ in i frysen i runt 4 - 5 timmar.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben