Honungsglaserade kycklingklubbor

Det vattnas redan i munnen.........

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl flytande honung
  • ½ dl kinesisk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Till såsen
  • Steksky
  • 3 dl hönsbuljong gjord på tärning
  • 4 msk tomatpurè
  • 2 msk rumstempererat smör
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingklubborna. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg klubborna i en smord ugnsfast form eller långpanna. Salta och peppra runt om. Stek mitt i ugnen i 30-35 minuter tills kycklingen precis är färdig.Kontrollera genom att sticka i ett lår. Saften som sipprar ut ska vara klar och ofärgad. Rör ihop honung, soja och pressad vitlök, och skeda över kycklingdelarna. Stek mitt i ugnen ytterligare några minuter tills klubborna har fått fin yta. Servera med klyftpotatis eller ris och lättkokta grönsaker.
    2. Lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    HAGELQVIST 14 februari 2011

    Det godaste vi ätit på länge, tack för receptet

    Neta52 5 maj 2012

    Det här var gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben