Honungsglass

Serverar: 6-8 portioner

Underbart len och svalkande glass med mycket smak av honung.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl flytande honung + 2 msk honung att rippla glassen med
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och frön i en rostfri kastrull. Vispa äggulor, socker och honung luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning. Ta av kastrullen från värmen, den får inte koka.
    2. Häll upp massan i en bunke och kyl ner den. Låt gärna glassmassan stå i kylen över natten för bästa resultat. Sila av och kör den i en glassmaskin. Flytta över glassen till en bunke och rippla den med honung. Ställ in glassen i frysen i 1-2 timmar och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben