Saffrans- och honungsglass med hallonsås

Serverar: 4-6 portioner

Len, gyllengul glass med fräsch hallonsås. Passar väldigt bra till efterrätt nu under adventstider. Låt gärna glassmeten stå i kyl under natten för att mogna i smakerna.

Ingredienser

  • 2½ dl vispgrädde
  • 2½ dl mjölk
  • ½ dl flytande honung
  • ½ g saffran
  • Eventuellt ½ msk mörk rom
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • Hallonsås
  • 200 g frysta, tinade hallon
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, mjölk, honung, saffran och eventuellt rom i en kastrull. Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning tills den tjocknar eller är 85 grader. Den får inte koka!
    2. Häll över i en bunke och låt glassmeten kallna i t.ex. ett kallt vattenbad. Kör smeten i en glassmaskin tills glassen är klar. Låt eventuellt stelna till i frysen en stund, alternativt (om du inte har en glassmaskin) ställ glassmeten i frysen och rör var 30:e minut, tills den är krämig och helt frusen.
    3. Mixa hallon med florsocker till en sås. Sila bort kärnorna om ni önskar att såsen är helt slät. Servera till saffransglassen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben