Saffran och honungsglass med maräng och hallonsås

Serverar: 4-6 portioner

Hittade det här receptet i mina gömmor. Mycket god och lite annorlunda efterrätt.

Ingredienser

  • Glass
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • ½ dl flytande honung
  • 1 pkt saffran
  • 3 dl vispgrädde
  • Hallonsås
  • 4 dl hallon (200 g)
  • Florsocker
  • Ev. vatten beroende vilken konsistens man vill ha
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 ½-2 dl socker
  • ½ krm ättiksprit
  • Instruktioner

    1. Glass: Vispa allt utom grädden pösigt. Vispa grädden separat och blanda ner i äggsmeten. Sätt in glassen i frysen och låt stå i minst 6 tim
    2. Hallonsås: Koka ihop allt till en sås.
    3. Maränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret till fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
    4. Spritsa eller klicka ut smeten som toppar eller kransar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna släpper papperet, ca 45 min.
    5. Ättikan stärker äggvitan så att smeten blir styvare.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben