Honungslimpa

Förr använde man ofta honung som jäsmedel, genom att sätta en fördeg som fick stå tills den började bubbla. Vi tar i stället hjälp av bikarbonat till detta lättbakade bröd. Det är godast nybakat, frys in det som blir över.

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 3/4-1 dl flytande honung
  • 2 tsk blandade brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 10 dl rågsikt
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. 1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång brödform ca 2 l.
    2. 2. Blanda de torra ingredienserna, rör sedan ner honung och filmjölk. Slå smeten i formen.
    3. 3. Grädda strax under mitten i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kantomen 13 november 2010

    Det var gott, men det smakade inte riktigt som när mamma bakade honungslimpa när jag var liten!?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben