Förr använde man ofta honung som jäsmedel, genom att sätta en fördeg som fick stå tills den började bubbla. Vi tar i stället hjälp av bikarbonat till detta lättbakade bröd. Det är godast nybakat, frys in det som blir över.
Ingredienser
5 dl filmjölk
3/4-1 dl flytande honung
2 tsk blandade brödkryddor
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
10 dl rågsikt
Till formen
Smör
Ströbröd
Instruktioner
- 1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång brödform ca 2 l.
- 2. Blanda de torra ingredienserna, rör sedan ner honung och filmjölk. Slå smeten i formen.
- 3. Grädda strax under mitten i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det var gott, men det smakade inte riktigt som när mamma bakade honungslimpa när jag var liten!?