Honungslimpa med russin

Tid: 1 timme 10 minuter

Russin ger brödet extra saftighet. Rulla dem gärna i lite av mjölet först, så klibbar de inte ihop i degen.

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk blandade brödkryddor
  • 1/2 dl honung
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. 1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång brödform. 2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner honung, filmjölk och russin. Slå degen i formen. 3. Grädda genast strax under mitten i ugnen i cirka 1 timme.
    2. Ät gärna brödet med honung på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben