Hoummus b'Tahini

Serverar: 4 portioner

Hoummus eller hummus är en mycket populär kikärtsröra som härstammar ifrån Mellanöstern. Det här är ett mycket enkelt och gott recept som tydligen är mest likt den traditonella hummusen ifrån Syrien.

Ingredienser

  • 2 burkar kikärtor med spad (400gr)
  • 1 dl Tahini (sesamfröpasta)
  • 1/2 dl pressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja (kallpressad, Extra Virgin)
  • 2-4 krossade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Låt kikärtorna rinna av, men spar spadet.
    2. Kör kikärtor, tahini, citronjuice, vitlök, salt och olivolja i en mixer till en slät massa.
    3. Tillsätt spadet ifrån kikärtorna, lite i taget, tills man har fått en önskad konsistens.
    4. Servas något kyld med lite ringlad olivolja över och lite bladpersilja som dekoration.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Manne_N 2 juni 2009

    Så ska det ju vara! Jag blev lite störd på alla konstiga varainter med rödbetor och wasabi. Det verkar som om det är lättare att finna folks fantasirecept än att man får reda på hur det egentligen ska göras. Tack ska du ha! I detta recept tror jag man kan tilsätta både spiskummin och yoghurt utan att någon syrian eller libanes skulle bli särkilt upprörd.

    chback 11 april 2010

    Jag håller med! Jättegod blev den, tack så mycket! chback

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben