Hovdessert

Serverar: 4 portioner

Hovdessert...med maränger och vispgrädde, varvade i en stor skål. Vid serveringen ringlar du chokladsås över det hela. Här är ett recept på den bästa chokladsåsen...

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 msk vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • 2½ msk socker
  • 30 g smör
  • 12 medelstora maränger
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Chokladsås: Smält chokladen långsamt i en kastrull eller i vattenbad. För hög värme kan ge grynig choklad. Koka under tiden upp mjölk, grädde och socker i en annan kastrull. När chokladen har smält rör du ner mjölkblandningen, lite i taget. Låt sjuda några minuter. Vispa sedan ner smöret, lite i taget, tills såsen blir helt slät.
    2. Vispa grädden till skum.
    3. Varva maränger och grädde på ett djupt serveringsfat eller i en låg skål.
    4. Ringla chokladsåsen över och servera genast :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vi 30 oktober 2009

    Laddar upp en bild på min familjs variant av marängsviss, med hemgjorda maränger, vaniljglass, bananskivor och grädde... mmmmm

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben