Hovdessert...med maränger och vispgrädde, varvade i en stor skål. Vid serveringen ringlar du chokladsås över det hela. Här är ett recept på den bästa chokladsåsen...
Ingredienser
200 g mörk blockchoklad
2 msk vispgrädde
1½ dl mjölk
2½ msk socker
30 g smör
12 medelstora maränger
3 dl vispgrädde
Instruktioner
- Chokladsås:
Smält chokladen långsamt i en kastrull eller i vattenbad. För hög värme kan ge grynig choklad. Koka under tiden upp mjölk, grädde och socker i en annan kastrull. När chokladen har smält rör du ner mjölkblandningen, lite i taget. Låt sjuda några minuter. Vispa sedan ner smöret, lite i taget, tills såsen blir helt slät.
- Vispa grädden till skum.
- Varva maränger och grädde på ett djupt serveringsfat eller i en låg skål.
- Ringla chokladsåsen över och servera genast :-)
Liknande recept
Kommentarer (1)
Laddar upp en bild på min familjs variant av marängsviss, med hemgjorda maränger, vaniljglass, bananskivor och grädde... mmmmm