Marängsviss

Känner du någon som inte gillar marängsviss, eller hovdessert som den också kan kallas? Du fixar den snabbt och lätt och den ser festlig ut. Är ni fler så dubblar du bara receptet.

Ingredienser

  • Chokladsås
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl starkt kaffe
  • Sviss
  • 50 g maränger
  • 2 dl vispgrädde
  • Lite mandelspån
  • 1 1/2 liter god vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Börja med chokladsåsen. Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp under omrörning. Passa kastrullen. Grädden kokar lätt över och bränner lika lätt fast.
    2. Bryt chokladen i bitar och lägg i kastrullen med grädden tillsammans med sockret och kaffet. Sänk värmen och låt chokladen smälta. Rör om hela tiden till en jämn och fin konsistens.
    3. Rosta mandeln lätt i torr och ren stekpanna. Vispa grädden.
    4. Fördela maränger och glass vackert och rättvist på tallrikarna.
    5. Ringla över den avsvalnade chokladsåsen och toppa med vispgrädde och mandel.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben