Marängsviss med vuxensmak

Serverar: 4 portioner

Marängerna kan bakas flera dagar i förväg och förvaras torrt och svalt.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 portionsrör Espresso Nescafe
  • Till chokladsås
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl kakaopulver
  • 3/4 dl vatten
  • Garnering
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 liten burk konserverade persikoklyftor (227 g, netto 140 g)
  • 1 dl portvin (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Ugn: 125º
    2. Vispa äggvitor och socker till marängsmeten över en kastrull med sjudande vatten. Smeten ska bli tjock och fast och det kan ta bortåt 10 minuter. Använd gärna elvisp.
    3. Tillsätt kaffepulvret och klicka ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skjut in plåten mitt i den uppvärmda ugnen och låt marängerna stå inne i 40 minuter.
    4. Blanda ihop socker, kakaopulver och vatten till såsen i en kastrull. Låt såsen koka upp och sedan koka till simmig konsistens. Vispa grädden.
    5. Bottna 4 desserttallrikar med grädden. Lägg på maränger, stänk portvin ovanpå och ringla sedan chokladsås över. Garnera med persikoklyftor

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben