Marängsviss med stekta äpplen

Serverar: 4 portioner

Ett spännande alternativ till klassisk marängsviss. Äpple ger frisk och fräsch syra som passar perfekt med kolasåsen.

Ingredienser

  • 2 äpplen, fast sort
  • 25 g Arla svenskt smör
  • 1 ½ msk strösocker
  • Till servering
  • 2 ½ dl Arla Köket smaksatt vispgrädde jordgubb
  • 20 små maränger
  • 4 msk kolasås
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
    2. Stek dem i smör i en stekpanna tills de får färg. Rör ner sockret. Låt svalna.
    3. Vispa grädden till ett fast skum.
    4. Varva äpplen, grädde, maränger och kolasås i en stor skål eller portionsskålar.
    5. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    misv0007 23 februari 2012

    Väldigt gott, men skippar nog strösockret nästa gång för det var lite väl sött

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben