Marängsviss eller hovdessert som rätten också kallas har älskats av många generationer. Här gör du den i förnyad form med en fyllig smak av portvin och solmogna sommarfrukter.
Ingredienser
20 - 25 maränger
1 liter jordgubbar
1 banan
2 msk portvin
1 - 3 msk strösocker
½ liter vaniljglass
½ dl tjock grädde
2 msk rivet eller hackad mörk choklad
Instruktioner
- Lägg några maränger i botten på 4 portionsskålar. Skölj jordgubbarna, ta bort fästena och hacka jordgubbarna ganska fint i matberedare eller för hand.
- Skala bananen och hacka den tillsammans med jordgubbarna eller mosa den med en gaffel på en tallrik. Blanda jordgubbsmos och banan med portvin och socker.
- Låt glassen bli ganska mjuk och vispa grädden. Häll lite av jordgubbssåsen på marängerna i skålarna, varva med glass, fler maränger och jordgubbssås strax före serveringen. Garnera med en klick vispad grädde och riven choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)