Hugos tårta

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett ihopplock av diverse recept jag hittat här och på andra internetsidor.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • 1 ½ dl kokande vatten
  • Fyllning
  • 1 påse frysta osockrade hallon, 500 g
  • 2-3 dl vispad grädde
  • 100 g mörk choklad, ev. med hallon
  • Socker efter smak
  • Garnering
  • 4 ½ dl vispgrädde
  • 270 g dumlekolor
  • Instruktioner

    1. Börja med dumlekrämen dagen innan tårtan ska monteras. Värm vispgrädden (ej koka) och smält dumlekolorna i grädden. Häll krämen i en skål och låt i kyl över natten.
    2. Tårtbotten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga torra ingredienser i en skål och sikta ner i äggsmeten. Avsluta med det kokande vattnet. Smeten hälls i en smord, bröad form och gräddas i 175º i ca 35 minuter. Låt svalna.
    3. Dela den kalla tårtbottnen i tre delar. Blanda hallonen med den vispade grädden och hackad mörk choklad. Smaka av med socker.
    4. Bred ut hallongrädden mellan bottnarna.
    5. Vispa dumlefluffet till "spritsvänlig" konsistens. Bred ut lite dumlefluff på toppen av tårtan och spritsa ut resten på kanterna. Dekorera.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben