Hummersallad

Serverar: 4 portioner

En riktigt exklusiv sallad som entrérätt till en gourmetmiddag eller som en intim supé. Du serverar frikostigt med hummer och så rysk kaviar som pricken över i för den verklige finsmakaren.

Ingredienser

  • 2 kokta humrar
  • 1 huvud klocksallad
  • 1 burk stångsparris
  • 2 hårdkokta ägg
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 liten burk rysk kaviar
  • Några stora dillkvistar
  • Dressing
  • 2 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm paprikapulver
  • 2-3 msk matolja, t.ex. solrosolja
  • 1 msk finhackad dill och gräslök
  • Instruktioner

    1. Ta köttet ur humrarna och spara av den ena av ryggsköldarna till garneringen. Knäck klorna försiktigt och ta ur köttet så att klorna ser "hela" ut. Skär stjärtarna i skivor lite på snedden.
    2. Skölj salladen och torka den. Låt sparrisen rinna av väl. Skala äggen och dela dem i halvor. Skölj eller torka champinjonerna och skär dem i skivor eller kvartar. Lägg ut salladsbladen på ett vackert fat eller på 4 tallrikar.
    3. Lägg hummerköttet vid ena sidan med en klo på toppen. Arrangera sparris, ägg och champinjoner bredvid. Förvara fatet svalt till serveringen.
    4. Rör samman vinäger, vatten, salt och paprikapulver. Vispa i oljan och tillsätt dill och gräslök. Häll dressingen över salladen strax före serveringen. Garnera med kaviar på äggen samt dillkvistar och ev en hummersköld.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben