En riktigt exklusiv sallad som entrérätt till en gourmetmiddag eller som en intim supé. Du serverar frikostigt med hummer och så rysk kaviar som pricken över i för den verklige finsmakaren.
Ingredienser
2 kokta humrar
1 huvud klocksallad
1 burk stångsparris
2 hårdkokta ägg
100 g färska champinjoner
1 liten burk rysk kaviar
Några stora dillkvistar
Dressing
2 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft
1 msk vatten
2 krm salt
1 krm paprikapulver
2-3 msk matolja, t.ex. solrosolja
1 msk finhackad dill och gräslök
Instruktioner
- Ta köttet ur humrarna och spara av den ena av ryggsköldarna till garneringen. Knäck klorna försiktigt och ta ur köttet så att klorna ser "hela" ut. Skär stjärtarna i skivor lite på snedden.
- Skölj salladen och torka den. Låt sparrisen rinna av väl. Skala äggen och dela dem i halvor. Skölj eller torka champinjonerna och skär dem i skivor eller kvartar. Lägg ut salladsbladen på ett vackert fat eller på 4 tallrikar.
- Lägg hummerköttet vid ena sidan med en klo på toppen. Arrangera sparris, ägg och champinjoner bredvid. Förvara fatet svalt till serveringen.
- Rör samman vinäger, vatten, salt och paprikapulver. Vispa i oljan och tillsätt dill och gräslök. Häll dressingen över salladen strax före serveringen. Garnera med kaviar på äggen samt dillkvistar och ev en hummersköld.
Liknande recept
Kommentarer (0)