Ljummen hummersallad

Serverar: 6 portioner

Här används kantareller, men de kan bytas mot någon annan sorts svamp t ex ostronskivling.

Ingredienser

  • 2 färska eller tinade kokta hummrar
  • 6 kokta sparris- eller mandelpotatisar
  • 3 kronärtsskockshjärtan
  • 250 g kantareller
  • 1-2 msk smör
  • Hummerhollandaise
  • 125 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 msk konc hummerfond
  • 1 msk vatten
  • ½ tsk pressad citron
  • 1 krm cayennepeppar
  • Tillbehör
  • Blandad sallad. gärna mycket mache, körvel och gräslök
  • Instruktioner

    1. Dela hummrarna, plocka ur köttet och skär det i mindre bitar. Klorna kan delas längs med.
    2. Skär potatisen i tjocka skivor. Dela kronärtskockorna i bitar. Rensa och dela kantarellerna.
    3. Förväll kantarellerna i en varm stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smöret och fräs en stund. Vänd ner potatis och kronärtskockshätnarna och låt det bli varmt. Lägg i hummerbitarna.
    4. Hummerhollandaise: Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggulor, hummerfond och vatten tjockt och pösigt i en skål i vattenbad över värme. Ta av från värmen och vispa ned det smälta smöret i en tunn stråle. Smaksätt med citronsaft och cayennepeppar.
    5. Fördela sallad, körvel, gräslök med hummerfräset på ett serveringsfat. servera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben