Hummersallad från Sardinien

Serverar: 8 portioner

En fräsch och lyxig liten sallad som får ingång smaklökarna utan att mätta. Vill du lyxa till det ännu mer så kan du öka mängden hummer förstås!

Ingredienser

  • 2 humrar
  • 4 apelsiner
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • ½ rödlök, finhackad
  • 2 avokador, tärnade
  • Citrusvinägrett
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Finrivet skal från ½ citron (endast det gula)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Citrusvinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten i en burk med lock. Skaka om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
    2. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna, skär i bitar. Lägg apelsin, tomat, lök och avokado i en skål och häll över vinägretten. Vänd runt försiktigt.
    3. Dela och locka försiktigt ut köttet ur hummerstjärten och klorna. Skär köttet i bitar. Vänd försiktigt ner hummern i salladen. Låt allt stå och dra i kylskåpet någon timme. Servera gärna i små glasskålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben