Detta tunna och krispiga bröd är supergott. Servera som på Sardinien tillsammans med svarta oliver, soltorkade tomater och pecorinoost.
Ingredienser
3 dl bovetemjöl
3 dl vetemjöl
2 msk olivolja
Salt
Olja till plåten
Till servering
300 g pecorinoost
100 g soltorkade tomater i olja
100 g svarta oliver
Instruktioner
- Sikta ner bovetemjöl och vetemjöl i en skål. Tillsätt 1½-2 dl vatten, lite i taget, och oljan under omrörning. Knåda ihop degen tills den är jämn och ganska hård.
- Dela degen i sex bitar och lägg dem på ett mjölat bakbord. Täck över med en bakduk och låt degen vila 30 minuter i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda 2 msk salt och 1 dl hett vatten och rör om tills saltet har smält. Mjöla bakbordet och kavla ut degbitarna till runda plattor som är ca 20 cm i diameter. Olja en plåt.
- Lägg tre degplattor på plåten och pensla dem med det salta vattnet. Sätt in plåten i ugnen och sänk ugnsvärmen till 230 grader.
- Grädda sex minuter, vänd bröden och pensla andra sidan. Grädda ytterligare sex minuter. Grädda de återstående bröden på samma sätt.
- Låt bröden svalna på ett galler tills de är krispiga. Skär pecorinoosten i skivor och lägg upp ost, tomater och oliver på ett fat och servera tillsammans med tunnbröden.
Liknande recept
Kommentarer (0)