Serverar: 25-30 portioner
Tid: 1 timme
Perfekt tunnbröd för den som inte äger eller har tillgång till bakstuga med vedeldad ugn. Hur gott som helst kan jag lova!
Blanda rågsikt, bakpulver och salt i en skål. Rör i filmjölk och sirap i mjölblandningen, så att mjölet börjat blanda sig i vätskan. Använd sedan elvisp med degkrokar, degblandare, eller knåda för hand tills degen har blivit jämn och slät deg. Lägg upp på mjölat bakbord och dela den i ca 25 bitar. Använd rikligt med mjöl då du kavlar ut degen till ganska tunna bröd. Har du naggkavel, så är det bara en fördel att använda den. Värm pannan (gärna gjutjärn) till medelvärme och lägg brödet i en torr panna. När brödet har bubblat upp kan du vända kakan tills den får en lätt färg. Låt kakorna svalna på ett galler med en bakduk över. Ät och njut av nygräddat tunnbröd
Toppen bröd.....sååå gott och enkelt!!!!!
Imponerande gott och lätt att göra