Tunnbröd i gjutjärnspanna

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 1 timme

Perfekt tunnbröd för den som inte äger eller har tillgång till bakstuga med vedeldad ugn. Hur gott som helst kan jag lova!

Ingredienser

  • 1,5 liter rågsikt
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 1,5 dl sirap
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • Instruktioner

    Blanda rågsikt, bakpulver och salt i en skål. Rör i filmjölk och sirap i mjölblandningen, så att mjölet börjat blanda sig i vätskan. Använd sedan elvisp med degkrokar, degblandare, eller knåda för hand tills degen har blivit jämn och slät deg. Lägg upp på mjölat bakbord och dela den i ca 25 bitar. Använd rikligt med mjöl då du kavlar ut degen till ganska tunna bröd. Har du naggkavel, så är det bara en fördel att använda den. Värm pannan (gärna gjutjärn) till medelvärme och lägg brödet i en torr panna. När brödet har bubblat upp kan du vända kakan tills den får en lätt färg. Låt kakorna svalna på ett galler med en bakduk över. Ät och njut av nygräddat tunnbröd

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (2)

    annpr1 22 december 2013

    Toppen bröd.....sååå gott och enkelt!!!!!

    rogerpersson 21 februari 2015

    Imponerande gott och lätt att göra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben