Tunnbröds blöta special

Serverar: 10 portioner

Tid: 10 minuter

Gott och kan serveras till allt som är av rött kött som t.ex. skinka, köttbullar, ja allt till julbordet och istället för potatis eller till kyckling också. Denna blöta är ändrad på så sätt att jag kombinerar både buljonger på två sorter, spad och mjölk i en gryta istället för endast en vara separat att blöta i

Ingredienser

  • 0,5 l skinkspad (finns att köpa överallt)
  • 0,5 l standardmjölk
  • 0,25 l kycklingbuljong enligt beskrivning på pkt
  • 0,25 l köttbuljong enligt beskrivning på pkt
  • Tunnbröd
  • Smör
  • Lite salt
  • Instruktioner

    Koka upp buljongen med mjölk, spad med salt i en panna med lock. Låt det svalna och vara varmt bara. Lägg ner och blöt tunnbrödet. Ta upp med en hålslev. Lägg upp på en tallrik tillsammans med julskinka, en klick smör och senap. Det går även att skala t.ex. några morötter och andra rotfrukter och skära i bitar som får koka i vätskan och ätas som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Bappi 10 december 2015

    Blöta är så gott och helst då bara på buljong eller skinkspad. Minns som liten att det var gott att göra blöta enbart på mjölk också. Ditt recept är säkert gott men ... Kul ändå att du lägger ut detta recept /kram

    Rajdon 10 december 2015

    men...?? :D Janssons är jätte gott i original det med men man kan ändra det receptet mycket genom att ha sill i, ansjovis med spad och sardiner samt tre olika potatissorter och tre olika lök samt grädde som exempel :)kram

    wildlife 11 december 2015

    Hårt eller mjukt tunnbröd? Eller spelar det ingen roll? Ser jäkligt gött ut iaf så jag måste prova... :)

    Rajdon 15 december 2015

    Hårt tunnbröd.. kör på :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben