ICA:s RÄKGRYTA

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god gryta som är enkel att "svänga ihop"

Ingredienser

  • 800 gr Räkor
  • 200 gr Champinjoner ( hela på burk )
  • 2 Gula lökar
  • 1 Rödpaprika
  • 1 Grönpaprika
  • 1/2 dl Olja
  • 1 Burk hela tomater ( 400 gr)
  • 2 dl Grädde
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 1/2 tsk Curry
  • 1/2 msk Citronsaft
  • 1 dl Hackad persilja
  • Salt
  • peppar
  • paprikapulver efter smak
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och skär paprikorna i bitar. Fräs lök paprika och de hela champinjonerna. Slå i tomat och nästan all grädde. Låt koka ihop några minuter. Gör redning på resterande grädde och vetemjölet. Krydda med paprikapulver, salt , curry och peppar. Smaka av med citronsaften. Koka ytterligare några minuter. Blanda i räkorna. Låt allt bli genom varmt. Tänk på att efter du blandat i räkorna får rätten inte koka, räkorna blir lätt sega då.
    2. Servera med ris och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    epi 3 april 2008

    Härligt god räk gryta tyckte alla.Bjöd på den på tjej middag men min familj fick smaka också. Kommer lagas fler gånger men med lite mer curry i. Använde krossade tomater med vilöksmak. Tog stora jubo räkor till. Tack

    Gladan 13 september 2008

    Den här grytan var jätte god. Fick smaka den hos min dotter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben